Kredietrisico management: essentieel voor doorgroei crowdfunding

  • Michiel Werkman
  • (reacties: 0)

Crowdfunding platforms bemiddelen hoofdzakelijk in meerjarige kleinzakelijke MKB-financieringen met een verhoogd risicoprofiel. Daarom is het opvallend dat zijzelf financiële problemen bij hun kredietnemers structureel te laat signaleren. Ze komen pas in actie als wanbetaling is geconstateerd. Voor de professionele doorgroei van complementaire financiering is het essentieel dat de terugbetalingsrisico’s proactief omlaag worden gebracht. 

Tijdige en ongestoorde terugbetaling van rente en aflossing is van groot belang voor de geldschieters (’investeerders’) bij crowdfunding. Daarvoor is tijdens de looptijd van een financiering de continuïteit bij kredietnemers cruciaal. Nieuwe technologie maakt 24/7 geautomatiseerde monitoring ook voor non-banks mogelijk. Daarmee kan proactief kredietrisico management eenvoudig worden uitgevoerd. 

Lees verder >

Niemand wordt beter van flitskrediet!

  • Michiel Werkman
  • (reacties: 0)

Vandaag gebeld, morgen uw geld. Aanvragen voor een lening die binnen tien minuten online worden beoordeeld. En, indien goedgekeurd, geld dat binnen een dag wordt overgemaakt op de rekening van de MKB-ondernemer. ING Bank gaat er in andere Europese landen al de markt mee op; Nederland zal zeker volgen. En daar wordt niemand beter van.

ING Bank gaat het midden- en kleinbedrijf in Frankrijk en Italië financieringen met een hoge rentemarge aanbieden. Het gaat hierbij om bedragen tussen de 3.000 en 100.000 euro. Dankzij een samenwerking met Fintech-bedrijf Kabbage kunnen financieringsaanvragen in slechts tien minuten worden beoordeeld.

Lees verder >

Bedrijfsfinanciering: Géén rocket science. Wel een vák.

  • Michiel Werkman
  • (reacties: 0)

Wanneer is bedrijfsfinanciering succesvol? Als nieuw krediet of kapitaal is losgepeuterd bij geldschieters? Of gaat het vooral om de voorwaarden waaronder dat gelukt is? Alles moet optimaal samensmelten met toekomstige cashflows, verdere plannen of onvoorziene tegenvallers. Hoe los je dat als bedrijf het beste op?

Vaak, veel te vaak gaat de aandacht uit naar het succesvol aantrekken van nieuw geld. Met het op korte termijn dichten van een financieel gat is echter maar een stukje van de legpuzzel gereed. Een belangrijk deel natuurlijk, maar desondanks slechts een stukje.

Lees verder >