Rotbanken, door Michiel Werkman

'Na lezing vormen de denkwereld en werkwijze van bankiers, andere financiers en investeerders niet langer een black box voor je.' ( Annemarie Oord in Accountancynieuws )

Het is voor mkb ondernemers en zzp'ers, lastiger en complexer geworden om via banken maatwerk financieringen te krijgen. Ook hebben veel bedrijven te maken gekregen met 'Bijzonder Beheer' of er is schade geleden door rentederivaten zoals 'renteswaps' . Veel ondernemers gaan de banken nu liever uit de weg en spreken in termen van ‘rotbanken’, of erger.....

Maar ja, banken zijn er niet om u te helpen maar om zoveel mogelijk geld aan u te verdienen! Banken zijn nu steeds vaker co-financiers, tegelijk met alternatieve geldschieters en investeerders. Om die állemaal succesvol te overtuigen moet ú precies weten hoe u het beste aan al hun verschillende eisen en verwachtingen kunt voldoen. 'Rotbanken' laat zien hoe u in hun huid kruipt en hoe u zo slimmer, en met veel meer succes, zelf uw financieringen regelt. Ik geef verbijsterende praktijkvoorbeelden die u waarschuwen en talloze tips om uit de handen van Bijzonder Beheer te blijven of om daarmee om te gaan. En, ook al zijn de voorbeelden die ik beschrijf boos makend, dit boek is niet bedoeld als aanklacht tegen banken. Ik deel bancaire insider-kennis vooral om u weerbaarder te maken. U leert hoe u banken en andere geldschieters kunt overtuigen om u wél krediet te verstrekken of om uw financieringen bij tegenslagen in stand te houden. Na het lezen van 'Rotbanken' bereikt u resultaten. Bij alle geldschieters.