Rotbanken, door Michiel Werkman

'Na lezing vormen de denkwereld en werkwijze van bankiers, andere financiers en investeerders niet langer een black box voor je.' ( Annemarie Oord in Accountancynieuws )

Het is, vooral voor mkb ondernemers en zzp'ers, lastiger en vooral veel complexer geworden om via banken te financieren. Ik kom ook steeds vaker bedrijven tegen die met 'Bijzonder Beheer' of rentederivaten zoals 'renteswaps' te maken hebben gekregen. Veel bedrijven gaan de banken nu liever uit de weg en ondernemers spreken in termen van ‘rotbanken’, of erger.....

Maar ja, banken zijn er ook niet om u te helpen maar om zoveel mogelijk geld aan u te verdienen! Banken zullen wel steeds vaker co-financiers zijn, tegelijk met alternatieve financiers en investeerders. Om ze dan állemaal succesvol te overtuigen moet u wel weten hoe u het beste aan al hun verschillende eisen en verwachtingspatronen kunt voldoen. Ik laat zien hoe u in de huid van geldschieters kruipt en hoe u veel slimmer en met meer succes uw financieringen regelt. Ik geef verbijsterende praktijkvoorbeelden om u te waarschuwen en veel nuttige tips om uit de handen van Bijzonder Beheer te blijven. En, ook al zijn de voorbeelden die ik beschrijf boos makend, dit boek is niet bedoeld als aanklacht tegen banken. Ik deel mijn insider-kennis vooral om u weerbaarder te maken. Om te tonen hoe u banken en andere financiers wél kunt overtuigen u krediet te verstrekken óf om krediet bij tegenslagen in stand te houden. Met de voorbeelden en tips in 'Rotbanken' kunt u nieuwe kansen creëren en voordelen behalen. Bij alle geldschieters.